E-kort - En anden måde at sige noget andet på - et ny bevisthedsplan

Mit ønske med gratis e-kort er at de bliver downloaded fordi de er sjove og fordi, dem der downloader dem, kan bruge dem til noget, hvad som helst. Fordi de siger dem noget. Fordi de synes de er underfundige. Fordi de synes de er skarpe, sjove, underlige, dybe, brede eller bare fordi de vil sende dem videre til venner, familie eller en kæreste. Måske og gerne, hvis de vil viderebringe en følelse eller oplevelse på en lidt anden måde end sædvanligt med ord eller et billede. 

Jeg har foreløbig fire serier af e-kort med 18 e-kort i hver. 9 danske og 9 engelske. Gad Vide - I wonder galleriet er blevet til Gad Vide - I wonder e-kort med kaninen med forskellige udtryk. En anden verden galleriet (Another world) er blevet til Dig og Mig e-kort, You and Me. Fra galleri Jazz har jeg trukket motivet Moderne jazz ud, og givet det sit eget liv. Det er blevet til attititude e-kort, hvor det er motivet, kombineret med udtryk, giver en ny mening i betragteren af kortet. 

Ejeren af e-kortet behøver ikke været den, udtrykket er møntet på. Det er rene erklæringer. Kan du mærke det? Can you feel it? Det siger det hele. Kan du mærke hvad? Hvad kan du mærke? Mærker du noget overhovedet? Mærker du det samme som mig? Mærker vi det samme? Er du med? Er vi på bølgelængde? Kan vi tage den herfra? 

Sidste e-kort serie er tanker, der taler til en. Tanker jeg vil gerne vil dele med nogen. Derfor vender pilen indad, og ikke som en almindelig talebobbel, udad. Jeg taler til mig selv, men deler det med dig eller en anden. Det er serie Hvad med (What about) Der er ikke spørgsmåltegn før emnet bliver hæftet på det løse udtryk. Herefter får det sin egen mening, og igen, en mening, der kan fortælles videre på. 

Hele pointen med e-kortene er, at der kan fortælles videre på alle kortene. Jeg er begyndt med at lægge de første tre kort ud fra hver serie. Tre danske og tre engelske. Jeg fylder på med tiden, og har allerede de to næste serie klar. 

Lidt finere ord for e-kortene er, at det er parafraser over kunstplakaterne i mine gallerier. Det er leg med udtryk, der ikke fortolkes af mig selv, men forstås individuelt af den, der betragter. Jeg har selvfølgelig gjort mig tanker, bevidste eller ubevidste, konkrete eller løse, over hvad jeg har villet illustrere, men det er min mening, at hver betragter kan få sin egen historie ud af det. 

En anden måde at sige det på, og for at forvirre mig selv helt er, at jeg er intertekstuel med mig selv. Det er ikke nemt at forklare, uden at spænde ben for mig selv. Med teksterne kombineret med enten hele billeder fra gallerierne eller udsnit af dem, har jeg prøvet at komme med skæve muligheder for forståelsen af billederne. Det skaber nye muligheder. Muligheder hvor jeg enten møder mig selv igen fra første illustration eller hvor jeg har skabt nye muligheder. Det sidste er ønsker, da historien fra det oprindendelige billeder, deler sig i andre historier, der fører nye oplevelser med sig. Hvis dem der betragter e-kortene får deres historie ud af kortet er mit højeste ønske opfyldt. 

Det er måske lidt flot at sige, at jeg har opfundet en ny måde at forstå hinanden på, en slags underforstået måde, en anden bevidsthed mellem os. Når ord ikke er nok. Når billeder ikke er nok. Når kombinationen mellem et ord og billede bringer noget nyt frem. Bringer noget forhåbentligt godt og fremadrettet frem imellem os. Nå! Jeg tager skridtet fuldt ud. Et nyt sprog. Et sprog baseret på en anden og dybere forståelse af universet omkring os. 

Man kan downloade alle e-kortene, hvis man vil. Det er ikke nødvendigt at downloade mere end et af hvert. De kan beholdes og deles.