Tintin spillet

I indledningen til Tintinspillet står følgende:

Tintinspillet “Tintin og Missionerne” er en ny, men nem måde at spille brætspil på. Vejledningen samt teksten i kassen indeholder de informationer, der gør det let at komme i gang. I vejledningen er der skrevet forskellige tips, man kan drage nytte af.

Tintin og Missionerne er bygget op omkring Tintins eventyr og konstrueret som et eventyr med helte, der på vej til deres mål, møder hjælp og modstand. I spillet er heltene Tintin, Terry, Kaptajn Haddock og Dupond og Dupont. Deres mål eller mission er at fange skurken til det eventyr man spiller, samt finde deres venner.

Og der står selvfølgelig meget mere. Spilkonceptet er patenteret, da der er tale om en helt ny måde at spille brætspil på, der på samme tid involverer alle spillere. Man skal ikke side og vente på tur, som ved så mange andre spil.

BoBerget Tintin spilletTintinspillet by BoBerget

Spillet blev udviklet af mig fra 2002, hvor jeg startede med at kortlægge alle Tintins eventyr til et spørgespil. Dette blev prøvet af i 2005 og resulterede i at flere testspillere må tage sovepauser i det spil, der varede i mange timer. Kill your darlings og tænk på det du lærte om eventyr på universitetet i litterærhistorie. Det blev ud med spørgsmålene og ind med sommerfuglemodellen tilsat lidt berettermodel med ansats og klimaks med videre. Spillet med alle dets facetter vakte vild begejstring på Moulinsarts kontorer fordi jeg havde integreret rigtig mange facetter fra Tintins univers i spillet på en måde så det både var sjovt og spændende og med plot, jeg tog patent på.

Spillet er bygget op så man kan spille det enkelt med få komponenter og spilingredienser. På denne måde tager det ca. 30-45 minuter at spille. Inklusive alle komponenter, spilingredienser og Nester afffæren tager det 90-120 minutter.

Det blev, til stor begejstring, præsenteret på Moulinsart i Bruxelles i 2006, hvorefter det blev tilpasset og afrundet, udvidet og begrænset. Ændret her og der indtil det fremstod som det fremstår i min prototype model. Det var et eventyr, der endte med at ejeren af Moulinsart, trods enighed med Moulinsart kontoret (ejeren af Herge patentet), besluttede at der kun skulle satses på Steven Spielbergs Tintinfilm og ikke også et brætspil. Alt var ellers klar til produktion, så skuffelsen var selvfølgelig stor.

Jeg er uanset skuffelsen en kæmpe Tintinfin, og der ligger stadig 3.000 spørgsmål i tre kategorier i min skuffe til en dag jeg laver den ultimative Tintinquiz.

Det skal selvfølgelig også lige nævnes at med spillet fulgte en extension til hovedspillet. The Nestor Affaire, der tog spillet til et nyt niveau så selv spilnørder blev tændt.

Glemte jeg at sige, at man ikke behøver at have åbnet et eneste Tintin-album for at kunne spille Tintinspillet, men at det selvfølgelig for Tintin-elskere er en åbenbaring af billeder og oplevelser. Fra 7-77. Selvfølgelig. 

Kassen (prototypen) er 27 cm bred, 27 cm lang, 8 cm dyb og vejer 2 kg

Spilbrættet er 78 x 52 cm stort 

Nester udvidelsen er en lille boks på 9 cm bred, 15 cm lang og 8 cm dyb

Tintin Spillet by BoBergetTintin Spillet by BoBerget